Nie wiedziałem, że aż tylu "kierowców" nie umie jeździć:
"Czy organizacja ruchu w rejonie wjazd/wyjazdu z supermarketu przy ul. Kostromskiej powinna zostać zmieniona?
TAK
75%
NIE
23%
NIE MAM ZDANIA
2%
Wszystkich głosów: 256"
A co z wjazdem/wyjazdem i przejściem dla pieszych ul Górna 7 , pomiędzy marketem a stacją paliw ??
To co tam się dzieje to jakiś koszmar- do tego ludzie przechodza przez 3 pasmówke w miejscu gdzie nei ma przejścia, powodując zagrożenie
Ja osobiście nie widzę problemu z wyjazdem z tego marketu często tam robię zakupy i jeszcze żyje a moje auto ma się dobrze a jak ktoś nie umie jeździć to zapraszam do galerii po jakieś wygodne buty do chodzenia jest tam tego. A jeśli już to akurat ten problem jest do rozwiązania przy pomocy szpadla. Wystarczy wykopac dziurę wstawić tam slupek i powiesić na nim znak nakaz jazdy w prawo i po kłopocie, choć nie ukrywam utrudniło by mi to życie ale skoro ma uratować nieudolnych kierowców to niech będzie
Może najpierw namalować pasy lub zwęzić ulice kostromska każdy jadąc od Belzackiej myśli, że są dwa pasy w stronę Lidla ....
Nie umita jeździć i tyle.Przyjedzcie do wiekszego miasta typu Opoczno i zginiecie.
Generalnie to jest kwestia łącznika kierownicy z pedałami. Jak coś nie styka to są problemy.
A tak z innej beczki. Kierowco srebrnej fiesty... naucz się w końcu, że progów zwalniających na ulicy nie omija się wjeżdżając na chodnik i ścieżkę rowerową. Prawo jazdy wydrapane w zdrapce totalizatora? W końcu zrobisz komuś krzywdę.
Nie widzę mozliwości przebudowy tego miejsca. Uważam, że winę za wypadki i kolizję w większości ponoszą kierowcy. Na pewno problemem jest pochylona w dół ulica Kostromska oraz brak odpowiedniej widoczności - wyjeżdżając z Lidla - patrząc na prawo (samochody stojące na lewoskręcie ograniczają widoczność). Moim zdaniem rozwaga kierowców, ograniczenie prędkości i brak rutyny to rozwiązanie problemu. Ale... niektórzy prawko znaleźli w chipsach... ;/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!